dissabte, 4 de març del 2023

8 de Març


 Perque el 8 de Març es celebra el día de la dona?

la veritat es que no hi ha una explicació concreta, per exemple el Març de 1857, les dones de Nova York van fer una vaga que va acabar amb una violenta intervenció policial. Al Març de 1908 les dones de Nova York i Chicago, van participar en una vaga per a celebrar el día de la dona, el qual todavía no estaba decit del tot. 



Al 1910 es va celebrar, a Copenhague, Dinamarca, la segona trobada internacional socialista de dones, aquesta vegada es va propasar fixar una data entorn al 8 de Març.


Rosa Parks

Naixement: 1913

Mort: 2005

L'ú de desmembré de 1955, Rosa Parks es va negar a cedir un seient a un home blanc en un autobús de la cuitat de Montgomery, en Alabama. El seu gest va desencadenar numerosas protestas contra la segregacionismos racial en EEUU. 


Amelia Earhart

Naixement: 1897

Mort: 1937 (desapareguda en el pacific)

Primer de tot va ser la primera dona aviadora i segon, va fer la major distància possible circunnavegan el globus en el seu ecuador

Coco Chanel

Naixement: 1883

Mort: 1971

Va produir una ruptura amb l'opulenta i poc pràctica elegància de la Belle Époque i va crear una línia de roba informal, senzilla i còmoda.​ Es va consolidar també com a dissenyadora de bosses, perfums, barrets i joies.

Frida Kahlo

Naixement: 1907

Mort: 1954

El seu gran èxit va ser convertir-se en un símbol feminista, ja que va reivindicar el paper de la dona a la societat i va trencar amb els cànons de dibuix, mitjançant els quals, les dones es representaven segons les figures masculines.
Rosalind Franklin

Naixement: 1920

Mort: 1958

El treball crucial de Franklin al descobriment de l'estructura de l'ADN li ha assegurat la immortalitat científica.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada